75 jaar vrijheid

Wij sluiten ons graag aan bij het initiatief van 2 Can Rule uit Tiel. Lees onderstaande of bezoek hun website www.2canrule.nl

Beste Veteranen en vrienden,

Het zijn onzekere tijden vanwege de slepende Coronauitbraak. Juist nu in het jaar waarin we 75 jaar vrijheid gaan vieren, zitten wij afgesloten van elkaar. Dit raakt iedereen maar in het bijzonder natuurlijk de mensen op leeftijd. Niet alleen zijn zij extra kwetsbaar vanwege de aard van het Coronavirus, zij waren ook getuige van wreedheden en de daarop volgende bevrijding 75 jaar geleden.

75 jaar vrijheid in een bijzondere tijd

Het geeft ons als veteranenstichting een klote gevoel dat wij voor hen die hebben gevochten in de oorlogsjaren en zij die er onder geleden hebben er nu niet kunnen staan om samen te herdenken en samen de vrijheid te vieren.

Om deze reden roepen wij niet alleen onze leden maar iedereen die wij kunnen bereiken op, om op;

5 mei 2020 om 12.00 uur,

collectief het Wilhelmus te draaien met de audioapparatuur welke je op dat moment voor handen hebt. Het is slechts een klein gebaar maar in deze tijd van crisis kan het veel betekenen voor hen die hebben gestreden voor vrijheid en op dit moment, de vrijheid niet kunnen vieren zoals zij hadden gewenst.

Het Wilhelmus vind je in de onderstaande link: